Zoeken in woonaanbod

Uitgebreid zoeken Wis all zoekopties

Zij voelen zich thuis bij Op de Bies!

We hebben allemaal recht op een zo zelfstandig en zo prettig mogelijke woonsituatie. Daarom biedt Op de Bies uiteenlopende vormen van woonondersteuning aan, die zoveel mogelijk zijn afgestemd op de specifieke wensen en behoeften van een cliënt. Het aanbod varieert van thuis blijven wonen met ondersteuning van onze medewerkers tot begeleid zelfstandig wonen met meerdere cliënten in een woongroep. Dit kan zowel op een meer beschermde locatie als in een gewone wijk in de regio. Als er behoefte is aan intensieve ondersteuning, kan Op de Bies een veilige woonomgeving bieden waarbij specifieke zorg- en ondersteuningsvragen kunnen worden beantwoord.

Mark is heel tevreden over waar hij nu woont

"Mijn naam is Mark en ik woon op de centrumlocatie van Op de Bies in Landgraaf. Ik ben zes jaar oud en woon met zeven leeftijdsgenootjes op het adres Hereweg 151a. Ik heb een eigen kamer, waar ik eigenlijk alleen kom om te slapen. Overdag kan ik uiteenlopende activiteiten doen bij Op de Bies. Zoals snoezelen en muziek maken.

Ook ga ik één keer in de week zwemmen en naar de boerderij. Mijn moeder komt bijna iedere dag op bezoek. Daar word ik heel blij van. Als mijn tweelingbroertje en zusje meekomen, is het helemaal feest. Ik vind het leuk om ze een beetje te plagen en gek met ze te doen. Dan schater ik het uit. Mijn moeder is ook heel tevreden over waar ik woon. Ze zegt dat ik goed vooruit ben gegaan door de therapieën en dat ik bij Op de Bies krijg wat ik nodig heb."

Mark is heel tevreden over waar hij nu woont bij Op de Bies

Cecil wil graag leren zelfstandiger te worden

Even voorstellen: "Ik ben Cecil. Ik woon bij Op de Bies. Hier woon ik samen met andere jongeren. Natuurlijk heb ik mijn eigen kamer en die vind ik super leuk. Mijn kamer heb ik samen met mijn ouders ingericht. Ik ben een grote fan van Nick en Simon. Dit kun je goed zien als je binnenkomt. Overal posters aan de muur en zelfs een dekbed en een kussen met hun foto erop. Mijn hobby’s zijn knutselen, tekenen, puzzelen, voetballen en ik hou van paarden. Ik vind het ook gezellig om met mijn huisgenootjes iets te ondernemen."

"Naast alle hobby’s en vrijetijdsactiviteiten leren we ook om zelfstandiger te worden. We hebben iedere dag een taakje, zoals je eigen kamer poetsen, stofzuigen, boodschappen halen of meehelpen met koken. Het is de bedoeling om over een aantal jaren door te groeien naar een andere groep, waar ik dan meer zelf moet doen."

Cecil wil graag leren zelfstandiger te worden bij Op de Bies

Jos heeft het reuze naar zijn zin bij Op de Bies

"Hallo, ik ben Jos en woon sinds 15 augustus 2013 bij Op de Bies in Hoensbroek. Tot die tijd heb ik altijd bij mijn moeder gewoond in Kerkrade. Mijn familie - en ik zelf ook - dachten dat het best wel moeilijk zou zijn om weg te gaan bij mijn moeder. Niks is minder waar. Ik heb het reuze naar mijn zin bij Op de Bies. Ik heb een mooie kamer op de tweede etage van een flat. Elke dag moeten we veel dingen zelf doen. Zo bepalen we zelf wat we eten, doen we de boodschappen en koken we om de beurt. Ik doe dit op maandag. De begeleiders helpen hier wel een beetje bij. We eten gezamenlijk in de keuken. Altijd om half zes.

Op dinsdag eet ik eerder, want dan ga ik naar de muziekschool voor de drumles. Ik ben grote fan van de voetbalclub Roda JC. Ik ga naar iedere thuiswedstrijd. Ik heb een seizoenskaart én mijn vaste plaats op de tribune. Ook houd ik heel veel van carnaval. Ik ben al vier keer prins geweest.
O, ja en ik werk bij het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL), voorheen de Licom."

Jos heeft het reuze naar zijn zin bij Op de Bies