Zoeken in woonaanbod

Uitgebreid zoeken Wis all zoekopties

Zij voelen zich thuis bij Maasveld!

Het uitgangspunt van Maasveld is dat onze bewoners zelf, samen met hun verwanten of wettelijk vertegenwoordigers, aangeven wat belangrijk is voor de invulling van hun leven.
Wij gaan daarbij uit van universele levensbehoeften, zoals regie hebben over het eigen leven, zelf keuzes kunnen maken en gerespecteerd worden. Maasveld adviseert en ondersteunt haar bewoners hierbij en heeft ook aandacht voor speciale behoeften die voortvloeien uit de verstandelijke en bijkomende problemen. Het resultaat hiervan is dat onze bewoners zich meer dan thuis voelen bij Maasveld en trots zijn op de activiteiten die ze bij ons ondernemen.

Kevin: Maasveld is mijn thuis!

"Ik ben Kevin en ik woon bij Maasveld. In het begin vond ik het vreemd, omdat ik al zo lang gewend was om thuis bij mijn ouders te wonen. De woning is erg mooi en mijn slaapkamer ligt direct naast de badkamer, zodat ik met de plafondlift maar een klein stukje door de gang hoef. Dat is heel handig. Met mijn rolstoel kan ik overal op het terrein terecht. Ik ben postbode en ga zelf naar de muziekles en de gym.

Als mijn rolstoel kapot is, regelt de fysiotherapie dat de leverancier snel voor de deur staat. De fysiotherapie en de dokter zijn in altijd in de buurt, zodat ik snel geholpen kan worden als ik ergens pijn heb. Wat ik verder belangrijk vind, is dat ik hier bij Maasveld leer hoe ik voor mezelf kan zorgen. Soms logeer ik bij mijn ouders, maar Maasveld is wel mijn thuis!"

Kevin: Maasveld is mijn thuis!

Laura is op haar plek bij Maasveld

Laura is in 2004 op Maasveld komen wonen, en in 2006 verhuisde zij naar de woning waar ze nu nog steeds woont: de Maasvelderweg 30A. Laura herinnert zich dat ze het erg spannend vond om op Maasveld te komen wonen: "Ik snapte er niets van. Nu vind ik mijn grote slaapkamer erg fijn. Zo kan ik fatsoenlijk met de rolstoel overal langs. De badkamer is handig en gezellig, met leuke verlichting en een radio. In het winkeltje maak ik leuke dingen om te verkopen. Elke woensdag ga ik met opa en oma naar het avondcafé. In het weekend slaap ik uit en ga naar de boerderij-soos."

Laura is op haar plek bij Maasveld