Zoeken in woonaanbod

Uitgebreid zoeken Wis all zoekopties

Zij voelen zich thuis bij Maasveld!

Het uitgangspunt van Maasveld is dat onze bewoners zelf, samen met hun verwanten of wettelijk vertegenwoordigers, aangeven wat belangrijk is voor de invulling van hun leven.
Wij gaan daarbij uit van universele levensbehoeften, zoals regie hebben over het eigen leven, zelf keuzes kunnen maken en gerespecteerd worden. Maasveld adviseert en ondersteunt haar bewoners hierbij en heeft ook aandacht voor speciale behoeften die voortvloeien uit de verstandelijke en bijkomende problemen. Het resultaat hiervan is dat onze bewoners zich meer dan thuis voelen bij Maasveld en trots zijn op de activiteiten die ze bij ons ondernemen.

Toos: heerlijk fietsen bij Maasfit

Toos heeft lang zelfstandig gewoond en kreeg daarbij een beetje hulp. Naarmate ze ouder werd, bleek dit steeds moeilijker te gaan. Daarom vroeg Toos of ze bij Maasveld op de centrumlocatie kon komen wonen. Toos vindt het bij Maasveld goed wonen. “Ik heb er zelf om gevraagd, omdat ik wat ouder begon te worden en niet meer goed zelfstandig kon blijven wonen.” Toos vindt het gezellig met de anderen, maar soms ook een beetje druk. Dan is het fijn dat ze zich kan terugtrekken in haar kamer. Zo eet ze bijvoorbeeld graag op haar kamer wanneer het samen met de andere bewoners in de woonkamer te druk is.

"Ik heb er een hekel aan als ik te veel betutteld wordt of als anderen mij zeggen wat ik moet doen. Als dat gebeurd zeg ik er wat van!" Een paar keer per week loopt ze naar de beweging om bij Maasfit te fietsen op een oefenfiets. Ze kiest dan zelf welk land er op het beeldscherm wordt geprojecteerd. “Gisteren fietste ik negen kilometer door Duitsland. Maar Oostenrijk is ook heel mooi”, aldus Toos. Verder kijkt ze erg uit naar het weekje Lourdes in september.

Toos: lekker fietsen bij Maasfit Maasveld

Kevin: Maasveld is mijn thuis!

"Ik ben Kevin en ik woon bij Maasveld. In het begin vond ik het vreemd, omdat ik al zo lang gewend was om thuis bij mijn ouders te wonen. De woning is erg mooi en mijn slaapkamer ligt direct naast de badkamer, zodat ik met de plafondlift maar een klein stukje door de gang hoef. Dat is heel handig. Met mijn rolstoel kan ik overal op het terrein terecht. Ik ben postbode en ga zelf naar de muziekles en de gym.

Als mijn rolstoel kapot is, regelt de fysiotherapie dat de leverancier snel voor de deur staat. De fysiotherapie en de dokter zijn in altijd in de buurt, zodat ik snel geholpen kan worden als ik ergens pijn heb. Wat ik verder belangrijk vind, is dat ik hier bij Maasveld leer hoe ik voor mezelf kan zorgen. Soms logeer ik bij mijn ouders, maar Maasveld is wel mijn thuis!"

Kevin: Maasveld is mijn thuis!

Laura is op haar plek bij Maasveld

Laura is in 2004 op Maasveld komen wonen, en in 2006 verhuisde zij naar de woning waar ze nu nog steeds woont: de Maasvelderweg 30A. Laura herinnert zich dat ze het erg spannend vond om op Maasveld te komen wonen: "Ik snapte er niets van. Nu vind ik mijn grote slaapkamer erg fijn. Zo kan ik fatsoenlijk met de rolstoel overal langs. De badkamer is handig en gezellig, met leuke verlichting en een radio. In het winkeltje maak ik leuke dingen om te verkopen. Elke woensdag ga ik met opa en oma naar het avondcafé. In het weekend slaap ik uit en ga naar de boerderij-soos."

Laura is op haar plek bij Maasveld

Jan woont bij Maasveld en bezorgt daarnaast de post

Jan: “Omdat ik niet meer alles zelf kan, ben ik afhankelijk van de medewerkers van Maasveld. Gelukkig ken ik ze goed en verzorgen ze mij hier uitstekend. Ik vind het fijn dat ik iets terug kan doen voor de fijne medewerkers, want met mijn rolstoel kan ik prima brieven en pakjes rondbrengen hier op het terrein. En dat vind ik ook nog eens fantastisch om te doen! Zo leer ik veel verschillende mensen kennen. De medewerkers van de fysiotherapie ken ik bijvoorbeeld heel goed.

Met mijn rolstoel kan ik ook naar het winkelcentrum in de buurt gaan. Dan kan ik mijn eigen spullen kopen. Ook vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Daarom haal ik elke dag mijn krantje op bij de portier. In het weekend ontspan ik me graag. Dan drink ik bijvoorbeeld wat op het terras bij de boerderij.”

Jan woont bij Maasveld en bezorgt daarnaast de post