Zoeken in woonaanbod

Uitgebreid zoeken Wis all zoekopties

(Begeleid) zelfstandig wonen

Koraal geeft (jong)volwassenen en/of senioren met een lichte of matige verstandelijke beperking de mogelijkheid om ondersteund en begeleid zelfstandig te wonen. Zo hebben we appartementen, appartementencomplexen en woningen in de wijk.

Zelfstandig wonen
Bij zelfstandig wonen bieden onze medewerkers begeleiding op afstand en zijn deze telefonisch bereikbaar. Deze woonvorm is bedoeld voor cliënten die in hoge mate zelfredzaam zijn en nagenoeg zelfstandig kunnen functioneren. Bij de ondersteuning besteden we veel aandacht aan de verdere ontwikkeling van deelname aan het maatschappelijk leven.

Begeleid zelfstandig wonen
Als de ondersteuningsvragen iets groter zijn, kunnen (jong)volwassen en/of senioren met een lichte of matige verstandelijke beperking kiezen voor begeleid zelfstandig wonen in een vertrouwde woonomgeving. Dit vindt meestal plaats in een aantal los van elkaar, maar wel kort bij elkaar staande woningen.

In deze situatie bieden onze medewerkers een vast aantal uren per week begeleiding. Daarnaast zijn ze op afstand beschikbaar. De ondersteuning bij begeleid zelfstandig wonen richt zich voornamelijk op ontwikkeling van het voeren van regie over het eigen leven.

Deze zorg wordt geboden bij de locaties Op de Bies en St. Anna.