Zoeken in woonaanbod

Uitgebreid zoeken Wis all zoekopties

Bouwen aan de toekomst

Wonen moet goed voelen. Bij het ontwikkelen van nieuwe bouwprojecten en het aanpassen van bestaande gebouwen is ons voornaamste doel dat onze bewoners en onze medewerkers zich er prettig zullen voelen.

Bij Koraal worden bewoners en medewerkers vanaf het eerste moment bij bouw- en renovatieprojecten betrokken. Ook naar verwanten van bewoners wordt uitgebreid geluisterd. Wij vragen wat iedereen belangrijk vindt, waar bewoners en medewerkers zich prettig bij voelen. Die wensenlijst proberen we vervolgens zoveel mogelijk te verwerken in de uiteindelijke architectuur en inrichting van onze gebouwen.

Maasveld
De afgelopen zes jaar is het terrein van Maasveld in Maastricht gefaseerd vernieuwd. De laatste fase van dit traject is de bouw van een multifunctioneel centrum waarin alle niet-woonfuncties ondergebracht kunnen worden. Begin 2017 gaat de eerste schop de grond in. Ruim een jaar later moet de bouw zijn afgerond en wordt het centrum in gebruik genomen.

Op de Bies
Ook bij Op de Bies in Landgraaf zijn de woningen op de centrumlocatie verbouwd, zodat ze weer helemaal voldoen aan de eisen van deze tijd. De groepswoningen zijn nu een stuk ruimer opgezet en van alle gemakken voorzien. Daarnaast zijn er verschillende nieuwe woningen gerealiseerd om optimaal in te kunnen spelen op veranderende zorgvragen.

St. Anna
In de afgelopen jaren heeft bij St. Anna nieuwbouw en renovatie plaatsgevonden. Daarmee zijn de woningen voor cliënten met een EVB problematiek grondig gerenoveerd. Iedere cliënt heeft een slaapkamer met eigen badkamer. Op dit moment worden de woningen voor senioren op het terrein aangepakt en realiseren we Tony Houses op het terrein. Daarnaast wordt jaarlijks bekeken welke activiteiten op korte en lange termijn noodzakelijk zijn. Uiteraard geldt dit ook voor Maasveld en Op de Bies.