Zoeken in woonaanbod

Uitgebreid zoeken Wis all zoekopties

Multifunctioneel centrum Maasveld in de maak

15-03-2016 om 11:56

De afgelopen zes jaar is het terrein van Maasveld gefaseerd vernieuwd. De laatste fase van dit traject is de bouw van een multifunctioneel centrum waarin alle niet-woonfuncties ondergebracht kunnen worden. Begin 2017 gaat de eerste schop de grond in. Ruim een jaar later moet de bouw zijn afgerond en wordt het centrum in gebruik genomen.

Remco van Bergen, projectmanager bouw bij HVO en direct betrokken bij de herstructurering van het terrein van Maasveld: "De gebouwen waarin nu dagbesteding, sport en beweging, en het restaurant zijn ondergebracht, stammen uit de jaren ’80. Deze gebouwen voldoen niet meer aan de huidige functionaliteitseisen. Onze dienstverlening heeft zich ontwikkeld en daar passen we ons vastgoed nu op aan. Het multifunctioneel centrum brengt alle niet-woonfuncties samen onder één dak en dient tevens als ontmoetingsplek voor cliënten en verwanten. Daarnaast komt er ruimte voor kantoren, medische zorg en zelfs een therapie-/zwembad."

"Momenteel zitten we in de ontwerpfase, hierbij is de samenwerking met Maasveld ontzettend belangrijk. Om het gebouw zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van de eindgebruikers, zitten we regelmatig aan tafel met de directie, clustermanagers en medewerkers van Maasveld. Maar ook vertegenwoordigers van de bewoners- en de verwantenraad denken mee over het ontwerp van het nieuwe gebouw. De aanleg van het multifunctioneel centrum is de laatste stap in de herinrichting van Maasveld, waardoor er ook een eind gaat komen aan de overlast op het terrein. Door de nieuwbouw worden bestaande paden afgesneden, is het drukker dan normaal op het terrein en is er veel bedrijvigheid. Na afronding van het centrum in 2018 en de opschoning van het terrein in 2019, staat Maasveld er weer pico bello bij en is het klaar voor de toekomst."

Meer informatie
 Steun De Droom van Daniëlle

terug naar overzicht